De privacy van smart-tv’s verhogen doe je zo

Steeds meer mensen beschikken tegenwoordig over een zogenaamde smart-tv. Deze televisies bieden enorm veel voordelen voor de gebruiker, maar het lijkt er ook op dat je een stukje privacy inlevert. De fabrikanten proberen via de gegevens van de smart-tv’s meer te weten te komen over het kijkgedrag van de eigenaar. Dit is vaak in zeer moeilijke termen terug te lezen in de privacyvoorwaarden. Veel mensen beseffen echter niet hoe ze hun privacy kunnen waarborgen. In dit artikel geven wij je enkele tips.

Hoe behaal je meer privacy tijdens het tv-kijken?

Fabrikanten ontvangen de informatie via de internetverbinding. De simpelste manier om jouw privacy te waarborgen is door de verbinding te verbreken. Dit betekent echter wel dat je de smart-functies ook niet meer kunt gebruiken en dat is uiteraard hartstikke zonde.

Als je de smart-functies wel wilt gebruiken, is het van belang dat je de privacyvoorwaarden accepteert. De meeste mensen doen dit zonder nadenken, dit geeft ze immers de mogelijkheid om direct gebruik te maken van de voordelen van hun smart-tv. Wil je de privacyvoorwaarden accepteren? Let er dan goed op wat er precies gevraagd wordt. Bij apps zoals Youtube en Netflix moet je de voorwaarden wel accepteren als je deze wilt gebruiken. Je kunt de privacyvoorwaarden van de fabrikant van de televisie echter wel weigeren.

Keuzes aanpassen

Het is mogelijk om je eerder gemaakte keuze aan te passen. Beperk de hoeveelheid informatie die de fabrikant over jouw kijkgedrag ontvangt door ze minder informatie te verlenen. Het volgen van het kijkgedrag kan je gemakkelijk uitschakelen. Het nadeel hiervan is dat de fabrikant er vervolgens niet meer voor kan zorgen dat je ‘suggesties’ van films en series te zien krijgt.

Het verschilt per merk in hoeverre je de privacyvoorwaarden kunt aanpassen. Dit kan je vaak bij de Help-functie lezen. Bedenk wel dat bij het aanpassen van de keuze ook een gedeelte van de functies van een smart-tv worden uitgeschakeld. Neem contact op met de fabrikant als je meer vragen hebt over de privacyvoorwaarden en de gevolgen voor jou als consument.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *